Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Chirtoacă, „luat pe sus”…

VIDEO Chirtoacă, „luat pe sus” din calea PDM: Eu am văzut ochii lui Plahotniuc. El e speriat de moarte

În timpul protestului de astăzi al democraților, președintele PL, Dorin Chirtoacă, a fost înconjurat de oamenii legii și forțat să se îndepărteze, după ce a încercat să se apropie de conducerea PDM.

Printre cei care l-au îndepărtat pe Chirtoacă de Plahotniuc se numără și șeful Inspectoratului Național de Patrulare (INP), Marin Maxian.

„Am venit să le spun că nu au nicio șansă, că dictatura sa a căzut și că acești oameni sărmani, aduși cu forța din toate colțurile republicii, care nu știu ce fac aici, în centru, doar sunt folosiți drept carne de tun de către un regim compromis, anacronic și care își agravează situația prin ceea ce face”, a declarat pentru ZdG Dorin Chirtoacă.

După ce a fost forțat să se îndepărteze de conducerea PDM, Chirtoacă a fost înconjurat de protestatari, care au aus la adresa sa, dar și a fostului lider PL, Mihai Ghimpu, mai multe critici.

Acuzat că l-ar susține pe Dodon, liderul PL a declarat: „Susțin ceea ce face Uniunea Europeană, Statele Unite și cetățenii R. Moldova”.

Dorin Chirtoacă a replicat: „Eu am văzut ochii lui Plahotniuc. El e speriat de moarte. (…) Dodon o să cadă după ce a căzut acum Plahotniuc. Suntem contra lui Plahotniuc și contra lui Dodon, doar că ne lămurim cu ei pe rând”.