Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ce au sărbătorit astăzi…

VIDEO Ce au sărbătorit astăzi participanții la marșul organizat de Partidul Socialiștilor

Marșul și mitingul organizat de Partidul Socialiștilor de 1 mai a adunat oameni din mai multe raioane ale țării, veniți în capitală organizat, cu zeci de microbuze și autobuze.

Întrebați ce sărbătoare au marcat astăzi și de ce au venit la Chișinău, unii participanți nu au avut un răspuns clar, iar alții au încurcat ziua de 1 mai cu 9 mai.

Câteva dintre declarațiile participanților la marș:

„Socialismul și comunismul pentru mine tare mult înseamnă. M-a învățat foarte mult asta”

„Cu întâi mai… cu aiștea… care au fost la război”

„Va avea loc… nu pot să vă spun cum”

„Partidul Socialist făcea, face și o să facă”

„Partidul mi-o dat pensie, mi-o dat toate cele. Am 600 de lei. Deocamdată-s mulțumit. Nu ajunge, dar ce-i de făcut?”

Marșul dedicat Zilei Internaționale a Solidarității Muncitorilor a avut loc miercuri, 1 mai, la Chișinău. Susținătorii socialiștilor, cu steaguri roșii în mâini, au pornit de la Circ către Scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde a avut loc un miting.

Participanții au scandat „Socialiștii, muncă, progres”, „Mir, trud, mai, uraaa!”, „Victorie”, „Vrem dreptate” sau „Socialiștii pentru progres”.

În timp ce participanții la marș au venit pe jos de la Circ, președintele statului, Igor Dodon, fost președinte al PSRM, s-a alăturat marșului când acesta a ajuns la intersecția bd. Bănulescu-Bodoni cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. „Eu am venit să fiu alături de colegii mei. Pe data de 9 mai voi merge pe întreg traseul”, a declarat șeful statului, liderul informal al socialiștilor.