Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Cine sunt deputații care…

VIDEO Cine sunt deputații care au dat curs invitației Blocului ACUM de a participa la discuții

Blocul politic „ACUM” a invitat deputații din Parlament să participe la discuții pe „marginea pachetului de legi antioligarhic”, propus de PAS și Platforma DA. În cadrul unei conferințe de presă, liderii Blocului ACUM au precizat că îi invită la discuții doar pe „deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic”. La scurt timp însă de la acest anunț, deputații Partidului Democrat au anunțat că nu vor da curs invitației.

10.15: „Se vede că Blocul ACUM nu a vrut ca cineva să mai vină la această întâlnire. Invităm Blocul ACUM la un dialog constructiv pentru că atât noi, cât și ei, suntem în opoziție și trebuie să lucrăm împreună. Ei au un pachet de legi pe care noi vrem să îl discutăm. Avem și noi inițiative legislative, care sunt testate în practică în localitățile unde avem puterea locală”, a spus Tauber.

10.09: „Ați propus tuturor să discutați proiectele. Haideți să discutăm. Ne-ați invitat la discuție și deja plecați”, le-a spus deputata Marina Tauber deputaților Blocului ACUM, în timp ce aceștia părăseau sala.

10.07: La scurt timp după ce au intrat deputații Partidului „Șor”, deputații Blocului ACUM au declarat discuțiile închise și au părăsit sala.

10.04: În sală au intrat deputații fracțiunii Partidului „Șor”.

10.03: „Regretăm că nu s-au găsit alți deputați care să vină să discute aici, în mod transparent, despre modalitatea prin care se poate elibera statul”, a adăugat Maia Sandu.

10.02: Andrei Năstase a menționat că în afara deputaților Blocului ACUM la discuții nu s-au prezentat alți aleși ai poporului.

Pachetul de legi propus de deputații ACUM prevede demiterea actualului Procuror general și al conducerii CEC, precum și eliberarea din funcție a directorului SIS, directorului CNA, președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, dar și a președintelui Autorității Naționale de Integritate. Totodată, acest pachet include și adoptarea unei Declarației cu privire la caracterul capturat al statului.

Foto: captură video - Privesc.eu