(video) Autoportret de candidat la Primărie: prea bun, prea onest, prea încrezător, prea punctual

Șapte dintre cei 11 candidați la fotoliul de primar al capitalei au fost rugați de Ziarul de Gardă să numească trei calități și trei defecte ale lor. Darnici la enumerarea virtuților, unii concurenți consideră că defectele lor sunt, de fapt, aceleași calități, doar că în „exces”. Vedeți în filmulețul de mai jos cine a declarat că este „prea naiv”, „prea onest”, „prea încrezător”, „prea bun cu oamenii”, „prea punctual”, dar și cărora dintre candidați le este greu să-și facă autoevaluarea în public, mai ales când este vorba despre defecte.

Duminică, 20 mai, concurenții vor lupta pentru un an la șefia capitalei. Cetățenii mun. Chișinău vor alege dintre 11 candidați: Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal (PL), Victor Strătilă, candidatul Partidului Verde Ecologist, Alexandru Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră-Moldova”, Andrei Năstase, candidatul Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA), Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Alexandra Can, candidata Partidului Național Liberal (PNL), Maxim Braila, candidatul Partidului Popular din R. Moldova, Silvia Radu, candidată independentă, Alexandru Mâțu, candidatul Partidului Ruso-Slavean din Moldova, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Vasile Costiuc, Partidul „Democrația Acasă” (PPDA).

La 11 mai, cu 9 zile înainte de alegerile locale noi din mun. Chișinău, Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor a fost scoasă din cursa electorală prin decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. S-a întâmplat după ce Partidul Unității Naționale (PUN) a sesizat Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale nr.1 Chișinău despre încălcările admise de Reghina Apostolova în campanie, iar Consiliul a admis solicitarea PUN de a se adresa în instanța de judecată. Reprezentanții PUN au invocat că campania electorală a candidatei lui Șor ar fi finanțată din bani proveniți din străinătate, iar soția primarului, interpreta Jasmin, ar îndemna cetățenii să o voteze pe Apostolova, ceea ce contravine prevederilor legale privind agitația electorală.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *