Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Andrian Candu la APCE:…

VIDEO Andrian Candu la APCE: Consiliul Europei trebuie să urmărească atent situaţia din R. Moldova

În cadrul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, democratul Andrian Candu a declarat că ceea ce se întâmplă în R. Moldova să fie urmărit cu atenţie. Acesta susţine că „există un risc enorm ca actuala guvernare să fie un mare eşec”.

Actuala guvernare a pornit o adevărată vânătoare de vrăjitoare” împotriva liderilor şi membrilor partidelor de opoziţie. Se admit multiple abuzuri, încălcări ale legii şi de procedură atunci când este ridicată imunitatea parlamentară a deputaţilor”, a declarat Andrian Candu.

Potrivit lui, R. Moldova se confruntă provocări majore. Cele mai importante dintre acestea ţin de fortificarea instituţiilor statului, reforma justiţiei, lupta împotriva corupţiei şi îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei.

Un abuz al coaliţiei de guvernare este şi demiterea profesioniştilor din sistem pe motiv că au activat în Guvernul precedent. Şi toate acestea în condiţiile deficitului acut de cadre”, susţine Candu.

Totodată, potrivit politicianului, deși guvernarea PSRM-ACUM a declarat că își dorește depolitizarea instituțiilor statului, în realitate are loc politizarea acestora:

„Majoritatea judecătorilor Curţii Constituţionale, numiţi recent în funcţii, sunt membri ai partidelor de la guvernare, iar preşedintele CC este unul dintre liderii Partidului Socialiştilor, aflat la guvernare”, a menționat Andrian Candu.

Andrian Candu a solicitat Consiliul Europei să urmărească îndeaproape ceea ce se întâmplă în R. Moldova, menţionând că există un risc enorm ca actuala guvernare să fie un mare eşec.

FOTO: Captură video