Principală  —  IMPORTANTE   —   (video) Andrei Năstase: „Primarul Chișinăului…

(video) Andrei Năstase: „Primarul Chișinăului are suficiente atribuții pentru a elimina haosul și corupția”

După ce în calitate de primar „va scoate la libertate” și „va aduce prosperitate” pentru o treime din populația țării, promite să facă același lucru pentru întreaga țară. Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) la funcția de primar al capitalei, spune pentru Ziarul de Gardă de ce vrea să devină primar de Chișinău, în timp ce soția și copiii săi locuiesc peste hotarele țării. Tot el explică din ce surse bănești și-a construit casa de milioane în capitală, dar și de ce imobilul continuă să fie înregistrat pe numele mamei sale.

Despre motivele pentru care crede că merită să fie votat la 20 mai, dar și cum își propune să colaboreze cu membrii Consiliului municipal, care nu întrunește niciun consilier din partea fracțiunii pe care o reprezintă, aflați în filmulețul video de mai jos:

Urmăriți și: (video) Când au mințit ultima dată și ce (nu) știu despre Chișinău candidații la fotoliul de primar

Andrei Năstase a deținut funcția de procuror la Procuratura de transport în perioada anilor 1997-2000, iar din 2000 până în 2002 a fost director adjunct al companiei de stat Air Moldova. Ulterior, până în 2015, a activat în calitate de avocat. În 2015, Andrei Năstase a intrat în politică pe valul mişcării protestatare antiguvernamentale, generate de „furtul miliardului” din sistemul bancar. Între timp, au fost scoase la iveală informații despre legătura lui cu oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa, condamnaţi de justiţia din R. Moldova la închisoare. Andrei Năstase este finul lui Victor Ţopa, proprietarul postului Jurnal TV.

Citiți și: (doc)Averile şi afacerile liderilor cu aspiraţii politice ai Platformei DA

Ziarul de Gardă a lansat campionatul de Ping-Pong cu cei 12 candidați la funcția de primar al mun. Chișinău. Șapte dintre ei au dat curs invitației: Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal (PL), Victor Strătilă, candidatul Partidului Verde Ecologist, Alexandru Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră-Moldova”, Andrei Năstase, candidatul PPDA, Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Alexandra Can, candidata Partidului Național Liberal (PNL) și Maxim Braila, candidatul Partidului Popular din R. Moldova. La 20 mai, concurenții vor lupta pentru mandatul de un an în funcția de primar general al capitalei.

Vedeți cum au răspuns la întrebările ZdG ceilalți candidați:
Constantin Codreanu: „Primăria este un prim-pas, urmează alegerile parlamentare”
Victor Strătilă: „Sunt o persoană incomodă celor care vor ca în această țară să nu lucreze nimic”
Alexandra Can: „Tineretul un pic a dezamăgit și trebuie să-l reabilităm
Valeriu Munteanu: „Dacă voi câștiga aceste alegeri, nu voi pleca în Parlament în toamnă, așa cum își doresc alții”