Principală  —  IMPORTANTE   —   (video) Alexandr Roşco: „Sunt un…

(video) Alexandr Roşco: „Sunt un chișinăuian simplu, nu posed imobile sau mașini de lux”

„Tânăr, optimist și energic”, aşa se autocaracterizează Alexandr Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră-Moldova” la funcția de primar al capitalei. A ajuns în atenția presei datorită apartenenței la grupul „Antifa” condus de ex-deputatul comunist Grigore Petrenco. A fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, alături de alţi şapte colegi, fiind găsiţi vinovaţi de prima instanţă pentru protestul din faţa Procuraturii Generale, din data de 6 septembrie 2015, când au forţat intrarea în sediul instituţiei. Roșco consideră, însă, că a fost un protest pașnic, iar dosarul ar fi unul politic.

Urmăriți și: (video) Când au mințit ultima dată și ce (nu) știu despre Chișinău candidații la fotoliul de primar

Alexandr Roșco este de profesie jurist și este administratorul Fundaţiei „Freedom Moldova”, înregistrată în 2017, care se ocupă cu protecţia drepturilor omului. Organizaţia a fost fondată de Grigore Petrenco, liderul fracțiunii politice din care face parte Roșco, în martie 2017, înainte ca acesta să fie condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru provocarea unor acţiuni calificate drept dezordine în masă. Ca şi Grigore Petrenco, Alexandr Roşco a făcut parte din Partidul Comuniştilor.

Ziarul de Gardă a lansat campionatul de Ping-Pong cu cei 12 candidați la funcția de primar al mun. Chișinău. Șapte dintre ei au dat curs invitației: Valeriu Munteanu, candidatul Partidului Liberal (PL), Victor Strătilă, candidatul Partidului Verde Ecologist, Alexandru Roșco, candidatul Partidului „Casa Noastră-Moldova”, Andrei Năstase, candidatul PPDA, Constantin Codreanu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), Alexandra Can, candidata Partidului Național Liberal (PNL) și Maxim Braila, candidatul Partidului Popular din R. Moldova. La 20 mai, concurenții vor lupta pentru mandatul de un an în funcția de primar general al capitalei.

Vedeți cum au răspuns la întrebările ZdG ceilalți candidați:

Constantin Codreanu: „Primăria este un prim-pas, urmează alegerile parlamentare”

Victor Strătilă: „Sunt o persoană incomodă celor care vor ca în această țară să nu lucreze nimic

Alexandra Can: „Tineretul un pic a dezamăgit și trebuie să-l reabilităm

Valeriu Munteanu: „Dacă voi câștiga aceste alegeri, nu voi pleca în Parlament în toamnă, așa cum își doresc alții”

Andrei Năstase: „Primarul Chișinăului are suficiente atribuții pentru a elimina haosul și corupția” 

Maxim Braila: „Eu sunt vocea tineretului în această campanie”