Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ A fost sau nu…

VIDEO A fost sau nu Dodon la Moscova? Răspunsul președintelui

Foto: Facebook/Igor Dodon

Președintele susține că în această săptămână nu a avut întrevederi de lucru la Moscova. Declarația a fost făcută după ce în presă s-a scris că președintele belarus Alexandr Lukashenko i-a spus lui Igor Dodon să transmită salutări la Moscova. Afirmația președintelui belarus a trezit nedumerire în contextul în care administrația prezidențială nu a informat despre nicio vizită a președintelui Igor Dodon la Moscova.

Întrebat dacă totuși a fost sau nu la Moscova, președintele Igor Dodon a menționat că nu a avut vizite de lucru în Federația Rusă, iar cu președintele Putin s-a văzut ultima oară în ianuarie.

„În aceste zile am avut o întrevedere de lucru cu președintele Alexandr Lukashenko, după care m-am întors acasă, tranzit prin Moscova. Întrevederi cu funcționari sau cu conducerea Federației Ruse, care ar putea fi menționate presei, nu am avut. Ce ține de mesajul prietenului nostru Lukashenko, eu cred că el puțin nu știa dacă mă duceam sau nu să mă văd cu cineva”, a precizat președintele Igor Dodon.

La 10 aprilie curent, președintele Igor Dodon a efectuat o vizită de o zi în Belarus, în cadrul căreia s-a întâlnit cu Alexandr Lukașenko. La sfârșitul săptămânii trecute, Igor Dodon a mers însă la Moscova, undeva s-a văzut cu Patriarhul Kiril.