Vicepreședintele PLDM: „Perchezițiile la casa părinților lui Vlad Filat sunt o exagerare”

Vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc a declarat astăzi, după ședința Consiliului Național Politic al partidului, că dacă anterior s-au lăsat influențați de partenerii de coaliție, acum nu vor accepta niciun fel de concesii și își vor menține ferm poziția.

El afirmă că au fost încălcate prevederile procedurale în cazul fostului premier, prin încercarea de a găsi „un țap ispășitor”. Pistinciuc a făcut apel către autorități pentru asigurea condițiilor necesare ca apărarea să funcționeze: „Să nu fie abuzuri sau alt gen de activități. Astăzi am văzut că au fost percheziții la domiciliul părinților dlui președinte, ceea ce mi se pare o exagerare: să cauți miliardul în grădină sau în beci, unde? Cred că ei știu foarte bine unde se află, și încercarea asta de a truca și sume, și alte chestii, nu este corectă.”, a menționat Pistrinciuc.
Vicepreședintele PLDM a declarat că, deși nimeni nu este de acord, toți sunt gata pentru petrecerea alegerilor anticipate, inclusiv PD. „Cazul de ieri demonstrează foarte clar că în Moldova există justiție selectivă și se încearcă a împinge, a pune totul pe o persoană. Sunt semne de întrebare, multă beletristică.”
Pentru viitor, Pistinciuc declară că PLDM își propune depolitizarea instituțiilor de drept pentru ca cetățenii să-și recapete încrederea în justiție. Problema constă într-o „lustrație a sistemului”.
PLDM a semnalat că s-a văzut o coordonare bună a membrilor Alianței cu forțele pro-ruse, pentru că au lipsit, practic, dezbaterile politice.

Sursa foto: deschide.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *