Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Veaceslav Untilă îi ia locul…

Veaceslav Untilă îi ia locul lui Serafim Urechean în fruntea Curții de Conturi

Deputatul liberal Veaceslav Untilă îi va lua locul lui Serafim Urechean în fruntea Curții de Conturi a R. Moldova. Decizia a fost luată astăzi de Parlament cu votul a 54 de deputați. Potrivit legii, preşedintele Curţii de Conturi este propus de şeful legislativului în urma consultărilor cu fracţiunile parlamentare.

În prezent Veaceslav Untilă este deputat în Parlamentul R. Moldova, fiind și preşedinte al  Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică.

Veaceslav Untilă a debutat în politică în anul 2001 și, de atunci, a fost membru al mai multor partide politice. În 2005 acesta a fost ales prim-vicepreşedinte al Partidului Alianţa „Moldova Noastră”, iar din 2005 şi până în 2010 a fost deputat în Parlamentul R. Moldova. Între 2005 și 2007 a îndeplinit funcţia de Preşedinte al Comisiei Parlamentare pentru Administraţie publică, ecologie şi dezvoltarea teritoriului. În ianuarie 2010 a fost ales preşedinte al partidului Mişcarea „Acţiunea Europeană”, iar în anul 2011 devine vicepreşedinte al Partidului  Liberal.

Schimbările de la vârful Curții de Conturi au loc după ce, tot astăzi, Serafim Urechean a fost eliberat din funcție deoarece mandatul acestuia expirase în luna aprilie curent.

Vedeți aici cine sunt noii membri ai Curții de Conturi