Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vasile Năstase a acumulat cele…

Vasile Năstase a acumulat cele mai multe voturi în circumscripția câștigată anterior de fratele său

Fratele lui Andrei Năstase a acumulat cele mai multe voturi la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 33, care cuprinde suburbiile municipiului Chișinău. După prelucrarea tuturor proceselor verbale, pentru candidatura lui Vasile Năstase și-au dat votul 10 825 de alegători.

Datele Comisiei Electorale Centrale arată că în această circumscripție au participat la vot 24 780 de persoane, comparativ cu alegerile parlamentare din 24 februarie, atunci când la urne s-a prezentat un număr mai mare de votanți – 31 539.

Rezultatele arată că după Vasile Năstase, cele mai multe voturi le-a acumulat candidata socialiștilor, Popa Svetlana – 6 055 și candidatul PLDM, Tudor Deliu – 2 332. Ceilalți pretendenți la fotoliul de deputat au fost votați de mai puțin de 2 000 de alegători.

Foto: Facebook/Vasile Nastase

Vasile Năstase, Blocul ACUM

Jurnalist de profesie, candidatul Blocului ACUM este redactor șef al publicației periodice „Glasul națiunii”. Vasile Năstase a ocupat fotoliul de deputat în primul Parlament al R. Moldova, fiind și membru-fondator al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”. Candidatul ACUM este semnatar al Declarației de independență a R. Moldova, iar la începutul anilor 1990 a făcut parte din Comitetul Executiv al Frontului Popular din Moldova.

În declarația de avere și interese personale pentru anii 2017 – 2018, Năstase declară un salariu cumulativ de 153 de mii de lei de la „Glasul Națiunii” și SRL Reforma ART ICS. Familia candidatului deține un apartament de 29 m2, o casă de locuit de 147 m2, și alte două bunuri imobile. În declarație a fost trecut și un automobil de model Subaru Forester, procurat în 2009. Năstase mai deține o cotă de participare de 51% în cadrul instituției „Glasul națiunii” și 20% din societatea comercială „Proancor SRL”.

Alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 33 au fost organizate după ce Andrei Năstase a renunțat la mandatul de deputat, în favoarea celui de ministru.