Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Valeriu Streleț: „Nu voi discuta…

Valeriu Streleț: „Nu voi discuta această temă atâta timp cât nu s-a consumat subiectul „Maia Sandu premier””

Valeriu Streleț, vicepreședintele PLDM, este următorul candidat la funcția de prim-ministru al R. Moldova. Decizia a fost luată după ce, în cadrul AIE-3, au apărut disensiuni în legătură cu promovarea Maiei Sandu în fruntea unui nou Cabinet de Miniștri.
Astăzi, Valeriu Streleț nu a răspuns la apelurile ZdG, dar, pe 23 iulie, fiind întrebat despre eventualitatea propunerii candidaturii sale pentru funcția de premier, Streleț a negat zvonurile potrivit cărora în cazul în care Maia Sandu nu va fi agreată de membrii AIE 3, el ar fi următorul candidat al PLDM pentru funcția de premier. „Nu voi discuta această temă atâta timp cât încă nu s-a consumat subiectul „Maia Sandu premier””, a spus Streleț.
Surse din alte partide au confirmat, neoficial, că PLDM și-a schimbat candidatul, propunându-l pe Valeriu Streleț în locul Maiei Sandu, neagreată de unele componente ale AIE 3.
Potrivit altor surse, astăzi, la 19.00, membrii AIE 3 se vor întâlni cu șeful statului, iar vineri, 31 iulie, în Parlament ar putea fi învestit noul Guvern.