Valeriu Munteanu, despre motivul pentru care a decis să candideze în aceeași circumscripție cu Ilan Șor

Fostul liberal Valeriu Munteanu candidează la alegerile parlamentare din partea blocului ACUM. Fostul ministru va lupta pentru voturile alegătorilor din circumscripția nr.18 (Orhei și Călărași), circumscripția în care candidează și primarul de Orhei, Ilan Șor.

„Este prinosul meu pentru susținerea opoziției unite în jurul blocului ACUM DA PAS, un gest deliberat, plin de simbolism, ori aici candidează condamnatul la șapte ani și jumătate Ilan Șor, executantul furtului miliardului, protejatul „de porțelan” al Partidului Democrat. Merg în această circumscripție mult-prea complicată având simțul responsabilității față de cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei de la Orhei, care au fost luați ostatici de aparențele lucitoare a „activității” lui Șor în calitate de primar-condamnat al municipiului Orhei, care nu face altceva decât să cheltuie o mică sumă din banii furați de la BEM pentru ași păstra libertatea, garantată de serviciile politice și electorale pe care le face Șor lui Plahotniuc”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Fostul candidat la primăria Chișinău a mai precizat că nu a căutat refugiu pe liste „protective” sau în circumscripții „ușoare” ci merge anume la Orhei, pentru a transmite cetățenilor Republicii Moldova „un mesaj puternic de unitate în jurul blocului ACUM, de descurajare a preaslăvirii hoților politici și de încurajare puternică a celor care cred cu adevărat că binomul Plahotniuc-Dodon (și servitorul lor Șor) poate fi înfrânt”.

Candidaturile Blocului ACUM pe circumscripțiile uninominale au fost anunțate astăzi, 2 ianurie, în cadrul unei conferințe de presă. În total, blocul ACUM a înaintat 46 de candidați pe circumscripțiile uninominale, iar pe lista Blocului pentru circumscripția națională au fost înregistrați 54 de candidați.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *