Valeriu Munteanu, ales președinte al Partidului „Uniunea Salvați Basarabia”

Valeriu Munteanu, fost vicepreședinte al Partidului Liberal și ex-ministru al Mediului, a fost ales președinte al Partidului „Uniunea Salvați Basarabia”, anterior Partidul „Mișcarea Acțiunea Europeană”, relansat astăzi, 21 iulie, care va avea drept scop Unirea R. Moldova cu România.

„Eu cred că Basarabia face parte integrantă din Occident din punct de vedere etnic, cultural, lingvistic, al valorilor majorităţii populaţiei. Eu, Valeriu Munteanu, nu mă supun guvernanţilor. Eu fac geopolitică şi lucrez la Unirea Basarabiei cu România, la întoarcerea basarabenilor în marea familie europeană de unde au fost smulşi, fără milă în 1940. …

Pentru aceasta relansăm şi partidul, sub noua denumire Uniunea Salvaţi Basarabia. Pentru că noi credem în pluralismul politic. Avem o mare viziune pe care vrem să o impunem în Republica Moldova, prin mijloace politice şi democratice, ceea ce presupune un partid politic de opoziţie. Oare vrea cineva să nu mai avem opoziţie şi alternativă la putere? Vrea cineva să renunţăm la pluralismul politic şi să ne întoarcem la monopolul unei forte politice unice, în acest caz alianţa PSRM_ACUM? Noi nu vom permite aşa ceva.

Scopul suprem al Uniunii Salvaţi Basarabia este Unirea cu România. Poate că vor spune unii că avem prea multe partide unioniste şi la ce mai trebuie încă unul, şi mai bine s-ar uni toate. Eu le răspund acestora că am cumpănit bine. Şi scopul Uniunii Salvaţi Basarabia este nu dezbinarea, ci unitatea”, a declarat Munteanu.

Viziunea politică a USB este Reunirea Republicii Moldova cu România. USB va fi un partid unionist. În termeni ideologici, doctrina USB se va baza pe trei repere fundamentale:

  • identitatea (apartenența etno-lingvistică la Națiunea Română);
  • familia (familia tradițională);
  • credința (credința creștin ortodoxă).

LIVE/ Relansarea Partidului „Mișcarea Acțiunea Europeană”. A fost aleasă o nouă denumire și un nou statut


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *