Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Valeriu Ghilețchi este cel de-al…

Valeriu Ghilețchi este cel de-al 57-lea deputat care a votat Guvernul Filip

Foto: europalibera.org
Cabinetul de miniștri condus de democratul Pavel Filip a fost investit prin votul majorității parlamentare, formate de 56 de deputați. Cel de-al 57-lea deputat care a susținut Guvernul este liberal-democratul Valeriu Ghilețchi. Politicianul a declarat că a fost dificilă, dar a luat această decizie pentru a pune capăt crizei politice și a oferi o nouă șansă țării.
După ședința Parlamentului, Valeriu Ghilețchi a explicat votul său: „Astăzi practic se împlinesc 83 de zile de la demiterea Guvernului condus de domnul Valeriu Streleț. Spuneam în acea zi să nu ne grăbim să aruncăm cu piatra. Din păcate, apelul a fost ignorat și astfel am declanșat una din cele mai lungi și profunde crize care le-am avut de la 90 încoace. Timp de aproape trei luni am continuat să aruncăm cu pietre unii în alții, dărâmând aproape până la temelie zidurile țării. Astăzi ne-am pomenit în fața unei noi răscruci existențiale. În fața noastră erau două drumuri: unul duce înainte și poate fi folosit pentru a reface zidurile dărâmate, altul duce înapoi și prin atincipate am putea dărâma și ceea ce a mai rămas”, a declarat liberal-democratul.
Potrivit lui Valeriu Ghilețchi, acest vot este unul care „impune de a lua o decizie”.
„În ciuda eforturilor de ordin personal, pentru a reface majoritatea după toate rigorile, ea s-a format mai mult în baza excepțiilor de la regula generală. Înțelegând că la această etapă nu mai aveam, nici timp și nici suficientă voință pentru a face o majoritate care ar respecta întru totul votul de la 30 noiembrie 2014, m-am simțit nevoit, alături de alți colegi, să iau o decizie extrem de dificilă. Am decis să urmăm spiritul votului din 30 noiembrie 2014, dacă nu putem respecta litera acelei decizii sau acelui vot. Cu riscul de a nu fi înțeles corect, am luat totuși decizia considerând că cea mai bună opțiune este să punem capăt acestei crize care s-a declanșat acum 83 de zile, oferind astfel o nouă șansă țării noastre de a-și continua drumul pe care a pornit în 1991 și pe care l-a reluat în 2009”, a precizat Valeriu Ghilețchi.

Foto: europalibera.org