Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Va candida Maia Sandu la…

Va candida Maia Sandu la funcţia de preşedinte?

„E  clar că preşedintele  va fi ales de popor, dar ce împuterniciri are preşedintele  – asta  încă trebuie de aflat”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Vineri, cu Anatol Golea” la RTR Moldova, referindu-se la decizia Curţii Constituşionale de ieri,  conform căreia preşedintele va fi ales  prin vot direct de către popor.

„Modul în care a fost luată decizia, trezeşte dubii,  pentru că nimeni nu mai are încredere în această putere. Chiar când se iau decizii pe care poporul le cere, asta trezeşte dubii, pentru că  nu mai credem că ei pot să facă ceva bun pentru acest stat.

E nevoie de balansat puterea şi preşedintele ales de popor va ajuta la aceasta, pentru că ceea ce avem azi este o putere concentrată în mâinile unui singur om, unui singur partid şi noi ştim asta”, a menţionat Sandu.

Întrebată dacă este gata să participe la alegerile prezidenţiale, Maia Sandu a spus  că  întrebarea  urmează să fie discutată cu echipa partidului şi să fie luată o decizie în acest sens. „Dar dacă e să urmărim sondajele, partidul nostru are un viitor bun”, a punctat Sandu, accentuând că se lucrează intens în interiorul partidului

Totodată, Maia Sandu, a menţionat că pledează, în continuare,  pentru alegeri anticipate.