Usatîi cere referendum de demitere a sa din funcția de primar al municipiului Bălți

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, aflat de doi ani la Moscova, spune că este gata să organizeze un referendum de demitere a sa din funcție și a cerut fracțiunii Partidului Nostru să vină cu o astfel de inițiativă.

„Eu mă adresez fracțiunii Partidului Nostru din Consiliul Municipal Bălți. Noi, slavă Domnului, avem majoritatea. Îi rog să vină cu inițiativa și să voteze pentru convocarea unui referendum de demitere a primarului”, a declarat Usatîi într-o adresare video pe facebook.

El a mai declarat că chiar dacă, potrivit Codului Electoral, pentru ca el să fie demis ar fi nevoie de 74% din voturi (atât cât a acumulat atunci când a fost ales primar), el este dispus să-și dea demisia dacă împotriva sa ar vota 51% și ar fi o prezență la vot de cel puțin 50%.

Usatîi mai spune că, pentru a nu fi acuzat că irosește bani publici pentru organizarea referendumului, el va întoarce banii cheltuiți, investindu-i în necesitățile orașului Bălți. „Pentru a nu se începe speculații că vreau să cheltui bani pentru un referendum fără rost precum cel al lui Dodon din Chișinău, eu voi compensa toate cheltuielile imediat după referendum.

Propunerea lui Usatîi de a convoca un referendum de demitere a sa vine după ce, în ultimele, a fost acuzat că nu-și îndeplinește atribuțiile de primar, orașul Bălți confruntându-se cu o „criză a deșeurilor” după ce gunoiul nu a mai fost evacuat de câteva zile. Ieri, 28 decembrie, la guvern a avut loc o ședință specială, iar premierul Pavel Filip a trimis utilaje și oameni de la Chișinău pentru a evacua gunoiul acumulat pe străzile din Bălți.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *