Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Usatâi „deranjat” de întrebări incomode

Usatâi „deranjat” de întrebări incomode

Renato Usatâi, liderul Partidului Nostru și primarul municipiului Bălți, a părăsit platoul de filmare a emisiunii „Politica” de la TV7, fiind deranjat de întrebările moderatoarei privind eliberarea sa din arest, dar şi referitor la interceptările telefonice ale mai multor politicieni, precum și despre legătura dintre el și omul de afaceri Vlad Plahotniuc.

În cadrul emisiunii, Usatâi a declarat că tot sistemul judecătoresc este controlat de omul de afaceri, Vlad Plahotniuc. „Am fost uimit când am aflat că procesul de judecată va avea loc la ora 11:00 şi mai ales în zi de duminică. Cred că totul s-a întâmplat după ce arestul meu a fost discutat sâmbătă seara la şedinţa AIE, atunci când PLDM şi PD s-au certat. O altă ipoteză ar fi că telefonul lui Plahotniuc a fost descărcat timp de două zile şi judecătorii nu au putut discuta cu el privind arestul meu”, a ironizat omul de afaceri.

Totodată, el a refuzat să spune cine i-a oferit acele interceptări telefonice ale lui Șor și Filat. „Nu vreau ca să divulg sursa, cert este faptul că nu le-am făcut eu. Interceptările le-am primit tot de acolo de unde am aflat şi despre tranzacţiile dubioase de la BEM. Eu mai deţin şi alte convorbiri cu politicienii şi de aceea se tem toţi din Parlament de mine şi PSRM la fel. Vă asigur că ele vor fi publicate la timpul potrivit”, susţine Usatâi.

Amintim că la 23 octombrie, Renato Usatâi a fost reţinut la Aeroportul din Chișinău pentru 72 de ore. Însă, duminică, 25 octombrie, Judecătoria Centru a decis ca acesta să fie cercetat în libertate.