Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Următorul ambasador al R. Moldova…

Următorul ambasador al R. Moldova în Turcia ar putea fi un ex-bașcan al UTA Găgăuzia

gagauzinfo.md

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului în calitate de membru al Guvernului de către Irina Vlah, că următorul ambasador în Turcia ar putea fi un fost bașcan al UTA Găgăuzia.

„Consider că noi, toate naționalitățile, ar trebui să trăim în pace. Știți poziția mea. Eu am decis să înaintez persoane din diferite naționalități și în alte domenii. Recent, împreună cu premierul, am decis să înaintăm un fost bașcan al Găgăuziei pentru funcția de ambasador în Turcia, un alt moment pentru dezvoltarea relațiilor normale între diferite naționalități din R. Moldova”, a precizat șeful statului.

Contactată de ZdG, șefa serviciului de presă din cadrul Președinției, Carmena Sterpu, a refuzat să ne spună despre cine este vorba.

„Numele ambasadorului R. Moldova în Turcia va fi cunoscut când va fi luată decizia finală”, a comentat aceasta.

Anterior, deputatul Octavian Țîcu a afirmat, în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, că între PSRM și ACUM au loc partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare și chiar ambasadori, lucru negat anterior de alți reprezentanți ai celor două entități politice.

„Principalul criteriu în alegerea și numirea ambasadorilor țării noastre este capacitatea lor de a contribui la o politică externă activă și în beneficiul cetățenilor, preferințele sau protecția lor politică nefiind un subiect de discuție”, a reacționat ulterior ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Foto: gagauzinfo.md