Următorul ambasador al R. Moldova în Turcia ar putea fi un ex-bașcan al UTA Găgăuzia

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului în calitate de membru al Guvernului de către Irina Vlah, că următorul ambasador în Turcia ar putea fi un fost bașcan al UTA Găgăuzia.

„Consider că noi, toate naționalitățile, ar trebui să trăim în pace. Știți poziția mea. Eu am decis să înaintez persoane din diferite naționalități și în alte domenii. Recent, împreună cu premierul, am decis să înaintăm un fost bașcan al Găgăuziei pentru funcția de ambasador în Turcia, un alt moment pentru dezvoltarea relațiilor normale între diferite naționalități din R. Moldova”, a precizat șeful statului.

Contactată de ZdG, șefa serviciului de presă din cadrul Președinției, Carmena Sterpu, a refuzat să ne spună despre cine este vorba.

„Numele ambasadorului R. Moldova în Turcia va fi cunoscut când va fi luată decizia finală”, a comentat aceasta.

Anterior, deputatul Octavian Țîcu a afirmat, în cadrul unui interviu acordat pentru Radio Europa Liberă, că între PSRM și ACUM au loc partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare și chiar ambasadori, lucru negat anterior de alți reprezentanți ai celor două entități politice.

„Principalul criteriu în alegerea și numirea ambasadorilor țării noastre este capacitatea lor de a contribui la o politică externă activă și în beneficiul cetățenilor, preferințele sau protecția lor politică nefiind un subiect de discuție”, a reacționat ulterior ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

Foto: gagauzinfo.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *