Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Uniunea Europeană va sprijini noul…

Uniunea Europeană va sprijini noul Guvern

Uniunea Europeanăva sprijini noul Guvern al R. Moldova. Declaraţia a fost făcută de Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Valeriu Streleţ, care a avut loc astăzi, la Guvern.

Pirkka Tapiola l-a felicitat pe Valeriu Streleţ cu ocazia învestirii în funcţia de prim-ministru al R. Moldova, precum şi a întregului Cabinet de miniştri, menţionând importanţa acestui eveniment pentru asigurarea stabilităţii şi continuarea reformelor în R. Moldova. Oficialul european a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene pentru cooperare şi a reiterat sprijinul în promovarea reformelor şi modernizarea ţării noastre.

La rândul său, premierul s-a arătat deschis pentru un dialog eficient cu partenerii europeni. „Avem o agendă ambiţioasă şi suntem ferm convinşi că vom reuşi să o realizăm cu succes, împreună cu partenerii noştri”, a precizat Valeriu Streleț.

În cadrul întrevederii s-au discutat aspectele cooperării bilaterale, implementării Acordului de Asociere RM-UE şi priorităţile de activitate în perioada imediat următoare. Un subiect aparte al discuţiei a vizat stadiul actual al realizării condiţionalităţilor privind crearea Zonei de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător, inclusiv în regiunea din strânga Nistrului a R. Moldova.

La întrevedere au participat şi vicepremierii Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Stephane Bride, ministru al Economiei, Victor Osipov şi Gheorghe Brega.