Uniunea Europeană va sprijini noul Guvern

Uniunea Europeanăva sprijini noul Guvern al R. Moldova. Declaraţia a fost făcută de Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Valeriu Streleţ, care a avut loc astăzi, la Guvern.

Pirkka Tapiola l-a felicitat pe Valeriu Streleţ cu ocazia învestirii în funcţia de prim-ministru al R. Moldova, precum şi a întregului Cabinet de miniştri, menţionând importanţa acestui eveniment pentru asigurarea stabilităţii şi continuarea reformelor în R. Moldova. Oficialul european a confirmat disponibilitatea Uniunii Europene pentru cooperare şi a reiterat sprijinul în promovarea reformelor şi modernizarea ţării noastre.

La rândul său, premierul s-a arătat deschis pentru un dialog eficient cu partenerii europeni. „Avem o agendă ambiţioasă şi suntem ferm convinşi că vom reuşi să o realizăm cu succes, împreună cu partenerii noştri”, a precizat Valeriu Streleț.

În cadrul întrevederii s-au discutat aspectele cooperării bilaterale, implementării Acordului de Asociere RM-UE şi priorităţile de activitate în perioada imediat următoare. Un subiect aparte al discuţiei a vizat stadiul actual al realizării condiţionalităţilor privind crearea Zonei de Liber Schimb, Aprofundat şi Cuprinzător, inclusiv în regiunea din strânga Nistrului a R. Moldova.

La întrevedere au participat şi vicepremierii Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Stephane Bride, ministru al Economiei, Victor Osipov şi Gheorghe Brega.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *