Uniunea Europeană salută învestirea Guvernului R. Moldova

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă, Federica Mogherini şi Comisarul european pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, salută numirea în funcţie a prim-ministrului, Chiril Gaburici şi învestirea Guvernului R. Moldova.

Într-o declaraţie, oficialii europeni menţionează că aşteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării cu R. Moldova şi implementarea rapidă a Acordului de Asociere RM-UE în beneficiul cetăţenilor.

„Un Guvern stabil, cu o agendă clară de reforme, va fi crucial în acest sens. Avem încredere că noul cabinet de miniştri va intensifica eforturile în realizarea reformelor cheie, în special cele din justiţie, sectorul financiar şi combaterea corupţiei, în interesul tuturor cetăţenilor R. Moldova. Mai mult decât atât, continuarea şi intensificarea unei politici comprehensive, care va include toate sectoarele din societate, va fi esenţială”, este menționat în declarație.

Uniunea Europeană reiterează sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a țării cu un statut special pentru regiunea transnistreană, şi încurajează intensificarea eforturilor de soluţionare paşnică a conflictului.

„R. Moldova este un partener asociat cheie al UE. Uniunea Europeană aşteaptă cu nerăbdare continuarea cooperării strânse şi de succes cu noul Guvern de la Chişinău”, se mai menţionează în declaraţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

7 comentarii

 1. victor

  asta spune multe UE vrea stabilitate si continuitate, ceea ce si-a propus PL, nu e sustinuta de UE, deci PL , au gresit.

 2. Valeriu

  Da era clar ca buna ziua…Europenii evident ca saluta acest guvern si le este in cot culoarea partidelor care au votat pentru investirea executivului. Principal ca insusi executivul sa fie functional si sa continuie reformele europene.

 3. Argint

  Europenii saluta guvernul care este unul Pro European, si unl venit pentru a stabiliza situatia din moldova. Desigur ca Ghimpu plinge in colt, dar asa e cind mergi cu populisme si BLEF, sau pierzi sau pierzi, ca doar avem aspiratii europene nu populiste cum cred liberalii ca se face curs European.

 4. Dorin

  Scurt pe doi si la tema, e tot ce trebuia de spus despre viitorul RM, confirmare a faptului ca RM are tot suportul necesar pentru asi continua cursul European, pentru implementa reforme, pentru a implementa acordul de asociere, si nu in ultimul rind pentru creste nivelul de trai al cetatenilor.

 5. Uniunea Vomala Filato-Asiatica

  În atenția Președintelui României
  Klaus Johannis, care vine la Chișinău la 24-25 februarie 2015
  ––––––––––––––———————————————————————————-
  – „Am fost DOAR un premier”-
  fostul premier mazilit Iurie Leancă despre jaful de la BEM,
  cedarea Aeroportului şi tot ce s-a întâmplat după 2009-
  http www jurnal md ro
  – Într-un final, Iurie Leancă a menţionat că unica soluţie pentru Republica Moldova
  este PRESIUNEA DINAFARĂ:
  „Sistemul e putred, nu funcţionează.
  N-am reuşit să facem aşa încât să schimbăm sistemul şi îmi pare rău.
  Doar cu propriile noastre forţe nu vom reuşi să ieşim din această mlaştină.
  Situaţia e complicată, dar nu suntem nici primii nici ultimii
  care se confruntă cu aceste probleme.
  Putem reuşi doar cu presiune şi susţinere dinafară. Altă cale nu există”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *