Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Unde votează politicienii din R.…

Unde votează politicienii din R. Moldova pentru europarlamentare

Iurie Leancă (candidat la europarlamentare din partea partidului Pro România) a votat astăzi la Cimișlia, Maia Sandu (Blocul ACUM) – la Viena, Maria Ciobanu (Blocul ACUM) – la Chișinău, iar Dumitru Alaiba (Blocul ACUM) – în Estonia. Leancă a punctat că atunci când va ajunge în Parlamentul European, va continua să susțin activ apropierea celor două maluri ale Prutului.

Maia Sandu a mers să voteze la Viena, unde spune să oamenii stau în rând, dar sunt răbdători. Sandu a participat ieri la München la evenimentul de încheiere a campaniei Partidului Popular European pentru europarlamentare și a avut întâlniri cu lideri ai Uniunii Creștin-Democrate, inclusiv cu Angela Merkel.

Deputata Maria Ciobanu a mers să-și exercite dreptul de alegător la secția de la liceul Spiru Haret, unde povestește că a avut parte de un întreg interogatoriu, înainte de a vota.

Dumitru Alaiba și-a exercitat dreptul la vot în Estonia. „La Tallinn e vânt şi plouă. Dar de votat trebuie. Nu în fiecare zi ai şansa să influențezi direct ce se va întâmpla în Bruxelles„, a meționat deputatul.

Astăzi, 26 mai, au loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Astfel, alegătorii aflați pe teritoriul R. Moldova pot vota în incinta a 36 de secții. Atât în Moldova, cât și în România și peste hotarele României s-au format cozi mari din cei care vor să-și exercite dreptul la vot.

Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.