Unde votează politicienii din R. Moldova pentru europarlamentare

Iurie Leancă (candidat la europarlamentare din partea partidului Pro România) a votat astăzi la Cimișlia, Maia Sandu (Blocul ACUM) – la Viena, Maria Ciobanu (Blocul ACUM) – la Chișinău, iar Dumitru Alaiba (Blocul ACUM) – în Estonia. Leancă a punctat că atunci când va ajunge în Parlamentul European, va continua să susțin activ apropierea celor două maluri ale Prutului.

Maia Sandu a mers să voteze la Viena, unde spune să oamenii stau în rând, dar sunt răbdători. Sandu a participat ieri la München la evenimentul de încheiere a campaniei Partidului Popular European pentru europarlamentare și a avut întâlniri cu lideri ai Uniunii Creștin-Democrate, inclusiv cu Angela Merkel.

Deputata Maria Ciobanu a mers să-și exercite dreptul de alegător la secția de la liceul Spiru Haret, unde povestește că a avut parte de un întreg interogatoriu, înainte de a vota.

Dumitru Alaiba și-a exercitat dreptul la vot în Estonia. „La Tallinn e vânt şi plouă. Dar de votat trebuie. Nu în fiecare zi ai şansa să influențezi direct ce se va întâmpla în Bruxelles“, a meționat deputatul.

Astăzi, 26 mai, au loc alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European. Astfel, alegătorii aflați pe teritoriul R. Moldova pot vota în incinta a 36 de secții. Atât în Moldova, cât și în România și peste hotarele României s-au format cozi mari din cei care vor să-și exercite dreptul la vot.

Reprezentanții României în Parlamentul European sunt aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. România este acum reprezentată în Parlamentul European de 32 de parlamentari, iar mandatul în Parlamentul European este de 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *