Undă verde pentru colectarea semnăturilor. CEC a înregistrat încă opt grupuri de inițiativă

În ședința extraoridnară de astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat alte opt grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Este vorba despre șase candidați independenți și doi desemnați de către grupuri politice:

  • Vadim Brînzan, candidat independent;
  • Inna Popenco, desemnată de Mișcarea Social-Politică Republicană „Ravnopravie”;
  • Silvia Radu, candidat independent;
  • Mihail Garbuz, desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”;
  • Anatol Plugaru, candidat independent;
  • Geta Savițchi, candidat independent;
  • Vasile Tarlev, candidat independent;
  • Maia Laguta, candidat independent.

În acest fel, CEC a înregistrat 24 grupuri de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Pen­tru a se putea înscrie în cursa elec­to­rală, can­di­da­ţii pen­tru fun­cţia de preşe­dinte al ţării au nevoie de cel puţin 15 mii de sem­nă­turi şi cel mult 25 de mii. Câte 600 de sem­nă­turi tre­buie să fie obţi­nute din cel puţin 18 rai­oane. Listele de semnături urmează a fi prezentate la CEC până la 29 septembrie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *