Un reprezentant OSCE se află într-o vizită oficială în R. Moldova

Andrew Baker, reprezentantul personal al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei privind combaterea antisemitismului, efectuează o vizită ofizială în R. Moldova, în perioada 28 februarie – 3 martie.

Este prima vizită oficială a rabinului Baker în Moldova, în cadrul vizitelor regulare în toate cele 57 de state participante ale OSCE.

Pe parcursul vizitei, rabinul Baker va urmări noile inițiative ale Guvernului R.i Moldova, înaintate în 2016, când Moldova s-a alăturat majorității statelor participante ale OSCE ce marchează Ziua de Comemorare a Holocaustului. El va evalua măsurile întreprinse de Moldova de investire a resurselor necesare pentru a consolida comemorarea și studierea Holocaustul într-un context local, în scopul promovării spiritului de toleranță, umanism și respect reciproc.

Ravinul Baker va avea întrevederi cu Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, Președintele Parlamentului Andrian Candu, Prim-ministrul Pavel Filip, Viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii, Ministrul Educației Corina Fusu, Ministrul Culturii Monica Babuc, Directorul General al Biroului Relații Interetnice Oleg Babenco și alți oficiali de stat. De asemenea, se va întâlni cu reprezentanții societății civile, inclusiv reprezentanți ai Comunității Evreiești din Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *