Un oficial european vine la Chișinău pentru a discuta progresul reformelor Acordului de Asociere

Christian Danielsson, Directorul General al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, va efectua o vizită la Chișinău în perioada 16-17 septembrie, pentru a discuta progresul reformelor în domeniile cheie ale Acordului de Asociere/DCFTA.

Conform unui comunicat de presă, acesta va confirma angajamentul UE de a oferi sprijin țării în baza unei implementări susținute a reformelor respective.

Pe parcursul vizitei sale, Danielsson va avea întrevederi cu Prim-Ministrul, Președintele țării și Președintele Parlamentului. Danielsson va mai purta discuții cu partenerii IFI (Instituții Financiare Internaționale), reprezentanții societății civile și comunității de afaceri.

Un alt punct cheie pe agenda vizitei va fi interacțiunea cu reprezentanții societății civile în cadrul discuțiilor publice și consultărilor pe marginea viitorului Parteneriatului Estic.

Foto:  https://europa.rs 

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *