Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un nou protest la Parlament.…

Un nou protest la Parlament. Când va avea loc acesta?

A fost anunțată o nouă acțiune de protest pentru sfârșitul acestei săptămâni. Astfel, oamenii sunt chemați la Parlament, duminică, la ora 12.00, pentru a manifesta împotriva guvernării.

Înainte de încheierea protestului din 30 iunie curent, lidera PAS, Maia Sandu şi liderul PPDA, Andrei Năstase au anunţat data următorului protest. Astfel, oamenii au fost chemaţi la un nou protest pe data de 17 septembrie, la ora 12.00, în PMAN.

Pe 30 iunie, oamenii s-au adunat la Parlament pentru a cere anularea legii privind sistemul electoral mixt. Ulterior, mulţimea a pornit într-un marş spre sediul PSRM şi PDM, precum şi cel al Ministerului Afacerilor Interne.

Amintim că mai mulți oficiali europeni și-au manifestat îngrijorarea față de decizia Parlamentului R. Moldova de a implementa modificări ale sistemului electoral.   Pe 20 şi 21 iulie curent au avut loc proteste atât la Preşedinţie, cât şi la Parlament. Oamenii au cerut anularea votului mixt.

La 20 iulie curent, 74 de deputați au votat pentru schimbarea sistemului electoral, iar peste câteva ore, această lege a fost promulgată de șeful statului, Igor Dodon. Pe 21 iulie, legea a apărut în Monitorul oficial.

 

Citiți și:

Protest pentru „dreptul de a nu fi furați la următoarele alegeri”