Un membru CEC a propus examinarea petiției semnate de diasporă

Sergiu Gurduza, membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC), a cerut includerea pe ordinea de zi și examinarea petiției online semnată de peste 18 mii de cetățeni ai R. Moldova prin care se cere demisia conducerii CEC și a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru neglijarea gravă și îngrădirea dreptului la vot a cetățenilor R. Moldova care au vrut să voteze în străinătate însă nu au putut pentru că nu erau suficiente buletine de vot.

„Această cifră ne obligă să examinăm petiția într-o ședință publică”, a menționat Gurduza.

Însă, imediat după această propunere a intervenit reprezentantul socialiștilor la CEC care a solicitat să fie retrase ultimele trei contestații pe care le-a depus anterior la autoritatea electorală centrală, iar propunerea lui Gurduza a fost trecută cu vederea.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Sofica dela Marșenița

  19.
  Teroarea dondonistă: în dimineața de 13 nov. biserica Sf. Dumitru din Chișinău a fost vandalizată
  iar preotul patriot Pavel Borșevschi a primit mesaje de amenințare după ce l-a criticat public
  pe un popă Markel al Biserciii ruse ocupante din Bălți.
  20. Avocatul Poporului/Ombudsmanul Mihai Cotorobai de la Chișinău: Autoritățile au eșuat în asigurarea dreptului la vot în diasporă”.
  http://infoprut.ro/45809-ombudsmanul-de-la-chisinau-autoritatile-au-esuat-in-asigurarea-dreptului-la-vot-in-diaspora.html#comment-18831

 2. Violeta Mihailenco

  Oameni buni nu lasati sa treaca cu vederea chiar nu se vede ca au fost facute incalcari de tot genul incepind de la lipsa de buletine de vot si terminind cu transmiterea rezultatelor inversate……..va rog din suflet faceti ordine in TARA si prin cei care falsifica documentele nu numai concedierea dar ar fi mai bine daca le-ar da puscarie vreu-n 1an sau 2,atunci or sa se gindeasca de 2 ori inainte de a face o infractiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *