Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul unui fost premier către…

Mesajul unui fost premier către Filip, după ce democratul a preluat șefia PD. Ce l-a îndemnat să facă

Fostul premier moldovean, Ion Sturza, a postat un mesaj pe pagina sa de facebook, unde îl critica pe fostul premier democrat Pavel Filip, care, sâmbătă, 7 septembrie, a preluat conducerea Partidului Democrat.

În mesaj, Sturza îl îndeamnă pe Filip să-și dea demisia și să se pregatească de procesul penal deschis de Procuratură, privind uzurparea puterii în stat.

„În loc să fugă cât mai departe de ochii lumii, să se îngroape în cenușă el… vrea țara înapoi! S-a cocoțat în fruntea unui partid fantoma și da lecții de moralitate!
Pavel, pleacă acasă și nu plictisi oamenii. Pregătește-te de procesul pentru uzurparea puterii”, scris Sturza pe facebook.

Sâmbătă, 7 septembrie, a avut loc Congresul IX extraordinar al Partidului Democrat din Moldova. În cadrul Congresului, fostul premier Pavel Filip a fost ales noul președinte al PD.

Partidul Democrat a rămas fără conducere, în iunie curent, după ce partidul a trecut în opozitie, iar ulterior Vlad Plahotniuc a plecat din Republica Moldova și a anunțat că renunță la șefia PD.