Un fost ministru din Guvernul Filip, numit consilier al președintelui Dodon

Fostul ministru al Finanțelor din Guvernul Filip, Ion Chicu, a fost numit printr-un decret semnat de Igor Dodon în funcția de consilier al președintelui R. Moldova.

„De mai multe ori am apreciat public eforturile dumnealui menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazîndu-mă, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu Dna Greceanîi. Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea dlui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Înainte de a deveni ministru, Ion Chicu a ocupat funcția de secretar de stat al Ministerului Finanțelor. Chicu a fost implicat în proiectele promovate de ministerul Finanțelor cu privire la amnistia fiscală și cel cu privire la sistemul unitar de salarizare.

CV-ul noului consilier al președintelui Igor Dodon:

Data şi locul naşterii: 28 februarie 1972, Pîrjolteni, r-ul Călărași, Republica Moldova

Starea civilă: căsătorit, trei copii

Studii:

1989 – 1994: Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea “Management”, licențiat în Management Economic.

Experienţă profesională:

Octombrie 2015 – Decembrie 2017: Membru, Președinte al Consiliului de Dezvoltare Strategică al USMF “Nicolae Testemiţanu”;

Septembrie 2009 – Decembrie 2017: Consultant Managementul Finanțelor Publice în diferite proiecte (Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, ECORYS, Banca Mondială);

Aprilie 2008 – Septembrie 2009: Consilier principal de stat al Prim-ministrului Republicii Moldova pe domeniile economic si relații externe;

Martie 2006 – Aprilie 2008: Viceministru al finanțelor al Republicii Moldova;

Februarie 2007 – Septembrie 2009: Membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei;

Noiembrie 2005 – Martie 2006: Consilier al Prim viceprim-ministrului Republicii Moldova;

Iunie 2005 – Noiembrie 2005: Director al Direcției Generale Reforme structurale a Ministerului Economiei și Comerțului al Republicii Moldova;

Decembrie 1994 – Iunie 2005: Conducător de departament, Director Executiv, Moldacom S.A;

Iulie 1994 – Iunie 1996: Lector, Catedra “Micro și Macroeconomie”, Academia de Studii Economice a Moldovei.

Stagii profesionale în Belgia, Olanda, SUA, Polonia, Slovenia, Austria.

Limbi vorbite: Româna (nativă), rusa (fluent), engleza (fluent), franceză (bine).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Ca bine spuse staretsul … Corb la corb nu skoate oki si o mina spala pe alta. Cu asa pomelnic de functi numa la virf de piramida in stat, cum sa mai cazi de acolo, decit direct la presedentie. Si sigur la asa pozitie nu stie nimic de miliard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *