Un fost ministru democrat, numit în funcția de președinte al Consiliului Concurenței

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, democratul Marcel Răducan, a fost numit astăzi de Parlament în funcția de președinte al Consiliului Concurenței pentru un termn de cinci ani. Răducan o va înlocui pe Viorica Cărare, al cărei mandat a expirat acum două luni.

Răducan a fost deputat în Parlament în perioada 2005-2009, iar ulterior a devenit vicepreședinte al Parlamentului în 2009. Din 2010 Până în 2015 acesta a exercitat funcția de Ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

Andrin Candu a declarat în plenul Parlamentului că membrii Consiliului Concurenței nu pot face parte din partide sau formațiuni politice, motiv pentru care odată cu numirea în noua funcție, aceștia trebuie să renunțe la funcția de membru de partid.

Deputații au mai numit și vicepreședinții Consiliului Concurenței – Mihail Ciubotaru și Ion Maxim, membri – secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu și Viorel Moșneaga, directorul general al Agenției naționale pentru soluționarea contestațiilor, demis astăzi din funcția deținută de către plenul Legislativului.

Candidaturile numite au depus jurământul de învestire de la tribuna centrală a Parlamentului.

Membrii plenului Consiliului Concurenței au fost votați de către 54 de deputați din cei prezenți la ședință.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *