Un fost deputat democrat, numit consilier prezidenţial în domeniul social

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, are un nou consilier în domeniul social. Este vorba de Galina Balmoş, ex-deputat al Partidului Democrat. Această funcţie a rămas vacantă după ce Viorica Dumbrăveanu a fost numită în funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Chicu.

„Am semnat decretul de numire a doamnei Galina Balmoș în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul social. Țin să menționez că am activat împreună cu doamna Balmoș în guvernul Tarlev și în guvernul Greceanîi, în anii 2007-2009, ea deținînd funcția de ministru al protecției sociale, familiei și copilului. De asemenea, Galina Balmoș a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova”, a scris Dodon pe Facebook.

Anterior, Galina Balmoş a deținut funcția de deputat al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) (2009–2015) şi deputat neafiliat (2015–2017). După părăsirea fracţiunii în decembrie 2015 a fost exclusă din PCRM, iar în martie 2017 a aderat la fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova.

Ieri, 18 noiembrie, Igor Dodon, și-a numit un nou consilier în domeniul politicii externe. Este vorba despre Eugen Caras, fostul ambasador al Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană. Tot ieri, Dodon a semnat decretul privind numirea Danielei Morari în funcția de șef al misiunii diplomate a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *