Un deputat PSRM, numit consilier al președintelui. Cine i-ar putea lua locul în Parlament

Deputatul socialist Victor Gaiciuc a fost numit, printr-un decret semnat luni, 12 august, în funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Potrivit Lilianei Anghel, șefa serviciului de presă din cadrul Legislativului, deocamdată, acesta nu a scris cerere de demisie din funcția de deputat, având la dispoziție 30 de zile în acest sens.

Gaiciuc ar putea fi înlocuit de către Adrian Albu, următorul pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), care este actualmente secretar general al Parlamentului.

În 2017, Dodon a recomandat Guvernului să-l numească pe Gaiciuc ministru al Apărării, funcție pe care acesta a deținut-o în perioada 2001-2004, fiind demis printr-un decret semnat de către Vladimir Voronin, care a invocat „numeroase infracţiuni atestate în urma controalelor efectuate, inclusiv furtul muniţiilor şi armamentului din dotarea Armatei Naţionale şi persistenţa fenomenului aşa-numitelor relaţii neregulamentare în mediul militar sunt mărturii ale activităţii ineficiente a Ministerului Apărării şi a Serviciului Informaţii şi Securitate”. 

Potrivit șefului statului, în această săptămână va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde vor fi discutate „subiecte de importanță majoră pentru societate”.

Anterior, anticoruptie.md a scris că în 2016 Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova, al cărei președinte era Victor Gaiciuc, ar fi fost implicată în distribuirea pliantelor denigratoare la adresa contracandidatei lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, Maia Sandu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *