Un deputat ACUM spune când va fi posibilă semnarea unui nou acord cu PSRM

Vicepreședintele PAS Mihai Popșoi precizează că un nou acord între ACUM și PSRM va putea fi semnat după aprobarea Planului de acțiuni al Guvernului.

„Suntem în discuţii privind planul de acţiuni al guvernului, care are drept priorităţi un amplu proces de reformare a justiţiei, demonopolizarea, reforme economice şi măsuri de protecţie socială. Odată aprobate aceste acţiuni, nu vedem niciun impediment în semnarea unui acord care să specifice clar prioritățile din perioada următoare”, a scris deputatul ACUM pe pagina sa de Facebook.

Socialiștii insistă să fie semnat un nou acord între cele două entități politice. „Comitetul Executiv Politic a menționat că acordul provizoriu cu blocul politic ACUM, semnat la 8 iunie 2019, a fost îndeplinit în cea mai mare parte și a recomandat ca fracțiunea parlamentară PSRM să semneze un nou acord”, a anunțat fracțiunea astăzi, 13 august.

Despre inițiativa de a semna un „pact de neagresiune” până la sfârșitul lui iulie între cele două entități politice a anunțat luna trecută președintele Igor Dodon, care se declară „liderul neformal al socialiștilor”. „Simt că fără pactul de neagresiune la alegerile locale și fără a lăsa geopolitica nu vom reuși”, susținea Dodon, care a criticat faptul că unii deputați din ACUM au poziții distincte și nu votează anumite proiecte.

Anterior, deputatul ACUM Octavian Țîcu, care nu a semnat înțelegerea temporară între cele două entități politice, a declarat că un nou acord între ACUM și PSRM nu va fi susținut de foarte mulți deputați.

Foto: parlament.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *