Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un democrat care nu a…

Un democrat care nu a acces în Parlament, numit director al Fondului de Investiții Sociale din Moldova

Democratul Iurie Chiorescu, care a ocupat poziția 32 în lista Partidului Democrat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, va ocupa funcția de director executiv al „Fondului de Investiții Sociale din Moldova”. Fostul deputat a fost numit în această funcție după ce nu a acces în noul Parlament.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul „Fondului de Investiții Sociale”, Chiorescu a fost numit în această funcție în urma unui concurs.

Anterior, Chiorescu a depus dosarul pentru a participa și la concursul pentru funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, doar că dosarul acestuia nu a fost acceptat deoarece nu corespundea criteriilor necesare.

Înainte de a adera în partidul democraților, Chiorescu a făcut parte din Partidul Liberal Democrat. Anterior, acesta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, făcând parte din Comisia parlamentară pentru politică externă şi integrare europeană. Iurie Chiorescu a fost co-autor a peste 45 inițiative legislative.

La concursul pentru ocuparea funcției de director al „Fondului de Investiții Sociale” au fost admise cinci persoane.

Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) este un Proiect creat cu suportul Băncii Mondiale și al țărilor donatoare cu scopul de a contribui la implementarea Strategiilor Naționale de Dezvoltare în Moldova prin împuternicirea comunităţilor sărace şi a instituţiilor lor în gestionarea necesităţilor prioritare de dezvoltare.