Un „carnețel „buclucaș”, cu probe despre fraudarea alegerilor de către socialiști, va fi depus la Procuratură

Ziua alegerilor a fost marcată de încălcări și fraude electorale. O dovadă în acest sens a fost prezentată, în cadrul unei conferințe de presă, de către membrii Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie”, care au intrat în posesia unui carnet al unui activist socialist, în care sunt notate sume de bani, numele persoanelor care au obținut banii, dar și semnăturile lor. Carnetul urmează a fi înaintat organelor de drept pentru a documenta toate datele.

 „Aici sunt fotografiile fiecăruia, cine este, de unde este, cu ce se ocupă și care este responsabilitatea lui. Vedeți aici poze, unele s-au mai pierdut probabil și la final sunt contrasemnături, nume, suma și semnătura”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele ODIP. Pe prima pagină a carnetului este indicat numele a 23 de persoane, care au primit peste  6000 de lei. Totodată, sunt anexate și pozele persoanelor care au intrat în posesia banilor.

„Igor Dodon spune că a câștigat cinstit alegerile pentru funcția de președinte a Republicii Moldova. Dar nu este aşa. El a corupt cetăţenii. Avem dovada dintr-un singur raion. Dar ce s-a întâmplat în celelalte raioane? Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze şi să deschidă dosar penal, să ancheteze de unde au luat socialiștii respectivii banii, deoarece în rapoartele financiare depuse la CEC cheltuielile date nu sunt incluse”, a declarat Anatolie Caraman, președintele Asociației Tiras-Tighina.

Socialiștii nu au răspuns, deocamdată, la aceste acuzații.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. “Alegerile” – cu schepsis, cu bulbuci la gura, intr-o isterie de Turn Babel, strict si la ordin pentru icoana facataore de minuni parsive Dodon – au fost libertine, democrizante, transhumante, transnistrizante. Dupa principiul: Votati cum vreti, pe cine vreti, ca iese cine trebuie, cum vrem noi, Ciuma Rosie si Kremlinezii. Infractiunile electorale savarsite de totemul PCUS, zis PD, in favoarea fratelui-siamez cu steluta kremlineza in frunte, nu au fost, nu vor pedepsite. Or, fosilele bolsevice ineptocrate se apara una pe alta. De justitie nu se apara, pentru ca ea, justitia, nu exista. Justitia e surda si oarba ca moartea! Bratanii s-au intretinut obscur. Gaina transnistreana care face oua de aur convertibile in voturi pro-cleptocratie a fost nespus de mare. “Vesnica pomenire, Democratie, Integrare, Dreptate de la justitia lui Plahotniuc…!”, canta astazi basarabenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *