Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un candidat la funcția de…

Un candidat la funcția de președinte al ANI a contestat oficial rezultatele testării cu detectorul de minciuni

Victor Strătilă a fost vicepreședinte al Comisiei Naționale de Integritate

Victor Strătilă, fost candidat la funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), solicită anularea Raportului de cercetare a comportamentului simulat, precum și prezentarea scuzelor de rigoare. După ce marți a publicat documentul prin care a fost anunțat că nu a trecut testul cu poligraful, miercuri Strătilă a transmis o scrisoare în adresa Centrului Național Anticorupție (CNA), Președinției și Parlamentului,  prin care solicită examinarea circumstanțelor create.

„Oricare ar fi motivul care a determinat poligrafologul să falsifice rezultatul testului la poligraf, aceasta este inadmisibil și inacceptabil în special pentru imaginea Centrului Național Anticorupție, care și-a declarat principiile de activitate bazate pe legalitate, imparțialitate și neangajat politic, precum și pentru imaginea țării în general”, scrie Strătilă în scrisoarea sa. Fostul candidat se declară „profund șocat de tendențiozitatea, angajamentul politic și diletantismul” poligrafologului CNA.

Concursul pentru suplinirea funcției de președinte al ANI s-a încheiat fără a fi desemnat un învingător. Teodor Cârnaț, cel care a obținut cel mai mare punctaj în urma probelor scrise și orale, dar și Victor Strătilă, contracandidatul său, au picat testul cu detectorul de minciuni (poligraful). Astfel, ANI va anunța un nou concurs.