Un candidat al PDM din circumscripțiile uninominale se retrage din cursa electorală

Candidatul democraților pe circumscripția nr. 43 (or. Cahul), s-a retras din cursa electorală pentru alegerile parlamentare. Oleg Creciun a făcut anunțul prin intermediul unei postări pe Facebook în care precizează că a luat decizia de a rămâne în funcția de director al Spitatului raional Cahul.

„Stimați alegători! La data 25 Ianuarie am acceptat provocarea să candidez la funcția de deputat in Parlamentul Republicii Moldova. A fost o experiență frumoasă! Am avut parte de întîlniri foarte productive cu cetățenii din m.Cahul, lunca Prutului și s.Alexandru Ioan Cuza în care am auzit și ascultat problemele din circumscripție și după măsura posibilităților unele au fost și hotarîte. Însă, având în vedere că Partidul Democrat este un partid foarte organizat care evaluează forțele prin sondaje veridice, astfel după ultimul sondaj efectuat ,împreună cu toată echipa am luat decizia să mă retrag din cursa electorală. O decizie corectă, îndreptată spre susținerea candidaților pro-europeni. Am luat decizia să rămîn în funcția de director a IMSP SR Cahul, să continui proiectele de dezvoltare a acestei instituții și să mă dedic în continuare oamenilor. Mulțumesc tuturor susținătorilor”, a scris Creciun pe pagina sa de Facebook.

Foto: candidat.md

În prezent, Oleg Creciun deține funcția de Director al Spitalului Raional Cahul. Și-a început cariera în medicină în anul 2003 la Cahul, fiind chirurg de specialitate. Pe 31 mai 2016 Creciun a fost numit viceministru al Sănătății, dar în august 2017 și-a dat demisia.

În declarația de avere și interese personale pentru anii 2017 și 2018  depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), Creciun a indicat un venit salarial de peste 350 de mii de lei în calitate de șef de spital, dar și din pozițiile pe care le-a deținut anterior de viceministru al Sănătății, dar și de director interimar al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Creciun deține un apartament achiziționat în anul 2013 și 1/3 cotă-parte dintr-un alt apartament obținut prin moștenire.

Oleg Creciun este proprietarului unui Mercedes E Class, fabricat în anul 2008, procurat în 2015. Actualul candidat indică în declarația de avere că mașina ar fi cumpărat-o cu suma de 50 de mii de lei.

În  circumscripția nr. 43 s-au înregistrat pentru a participa în campanie electorală opt candidați. Primul în buletinul de vot la alegerile din 24 februarie figura Creciun Oleg (PDM), urmat de Evgheni Osadcenco (PSRM), Antonina Belobrova de la Partidul Șor și Gheorghe Ghețivu (PCRM). Al cincilea pe listă este Sergiu Tutovan de la Blocul ACUM, după care urmează Sergiu Rența (Partidul Nostru), Ștefan Secăreanu (PL), lista fiind încheiată de candidatul independent, Ion Groza.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Elena

    A fost bine-venit și să ajungă un deputat, dar totuși a ales ce a ales, lumea îl susține și susține PDM, asta e cel mai important! Succese pe viitor la IMSP SR Cahul,

  2. Lider Moldovan

    Da! Drăcoaicele Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk scot nasul din Iad să respire aier curat. Dacă putoarea PD-istă se va răspândi în Moldova așa cum vor și spun dracii PD-iști , degrabă nu ne va mai rămâne AIER CURAT! Va veni ERA BEȘINII PLAHOTNIUK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *