Un bloc sau două fracțiuni? Cum vor activa deputații ACUM în noul Parlament

Blocul ACUM va avea în noul Parlament două fracțiuni, una condusă de Andrei Năstase și cealaltă condusă de Maia Sandu. Potrivit copreședinților Blocului ACUM, cele două fracțiuni vor colabora însă în cadrul Blocului.

Potrivit deputatului Igor Munteanu, astăzi, 26 martie, părțile componente ale Blocului ACUM au semnat un acord de cooperare în acest sens.

Întrebat de jurnaliști câți deputați va avea fiecare fracțiune, Andrei Năstase a refuzat să ofere un răspuns. Acesta a precizat însă că deputații care nu fac parte din partidele PAS și PPDA, se vor regăsi totuși în cadrul uneia dintre cele două fracțiuni.

„Vor face parte din ambele fracțiuni. Rămâne fiecare cu identitatea sa: ambasador, academician … E bine ca prin diversitatea noastră să fim uniți și puternici”, a spus Andrei Năstase.

De asemenea, fracțiunile Platforma DA și PAS au anunțat participarea împreună la alegerile locale generale din 2019 în cadrul blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. Totodată, cele două fracțiuni, din care fac parte și deputații neafiliați aleși pe listele blocului ACUM, au convenit asupra unui mecanism comun de luare a deciziilor în cadrul Blocului Politic ACUM. Astfel, urmează a fi creat un Consiliu Politic Coordonator, în care vor fi delegați câte patru deputați din fiecare fracțiune.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Acest Andrei Năstase este cunoscut pentru cocoloșii aninați de fund. O parte parte din acești cocoloși o formează bandiuganii fugari Țopi, dar nu numai asta…

    Totuși totul pe lumea asta, în special pe asta a noastră cacacioasă moldovenească, totul este relativ. Față de uzurpatorul Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, care a capturat și uzurpat ABSOLUT TOTUL bandiuganii fugari (alergători) Țopi par a fi niște ÎNGERAȘI cu Andrei Năstase alături de ei.

    Bandiuganii Țopi N-AU CAPTURAT MOLDOVA. Au furat ei acolo ceva, dar n-au capturat Justiția și UZURPAT PUTEREA ÎN STAT. Înțelegeți, carei deosebirea între Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk și penalii fugari Țopi? ESTE FOARTE MARE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *