Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un activist civic își anunță…

Un activist civic își anunță intenția de a candida la funcția de primar al municipiului Chișinău

Activistul civic Victor Chironda, care ocupă în prezent funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău, anunță că va candida la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Acesta nu precizează însă dacă va candida independent sau va avea un partid în spate, menționând că urmează să ofere mai multe detalii ulterior.

„Chișinăul arată oribil. E anul 2019, dar orășenii sunt impuși să locuiască într-o junglă de beton și corupție. Doar în ultima lună am răsuflat împreună aer poluat, ne-am îmbulzit în ambuteiaje, am văzut cum sistemele esențiale ale orașului eșuează. Fiecare se descurcă cum poate. În viziunea mea acesta este rezultatul a 30 de ani de politizare a administrării orașului. Chișinăul a fost mereu condus de politicieni care aruncă cu declarații în ambuteiaje. Politicieni, care au despre poluarea rîului Bîc doar opinii. Care ne mint cu conflicte inventate ca să ne distragă atenția de la corupția din care se hrănesc. Oameni care folosesc primăria și consiliul municipal pentru a-și promova interesele personale și de partid. Chișinăul este victimă a răfuielilor dintre politicieni. Promit să rezolve toate problemele, dar au generat doar haos și mizerie”, a scris activistul pe pagina sa de Facebook.

Victor Chironda este activist civic și expert în planificare şi dezvoltare urbană. Acesta și-a făcut studiile la Bruxelles, Viena, Copenhaga și Madrid.

Până în prezent și-au manifestat intenția de a candida la fotoliul de primar general ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban, fostul primar interimar, Ruslan Codreanu, dar și președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, dar și ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța.