Ultimul discurs al lui Plahotniuc în fața colegilor de partid, înainte ca PDM să cedeze guvernarea

La 14 iunie, înainte ca PDM să anunțe că cedează guvernarea, Vladimir Plahotniuc ar ținut un discurs în fața membrilor partidului. Acesta le-ar fi spus colegilor de partid că urma să vorbească cu delagațiile Uniunii Europene dar și cu ambasadori, pentru a lua o decizie. O O înregistrare audio a declarațiilor pe care Vladimir Plahotniuc le-ar fi făcut la 14 iunie a fost făcută publică în cadrul emisiunii  60 de minute cu Vasile Nastase de la Jurnal TV.

„Stimați colegi , eu am o propunere,  pur și simplu, aici, la noi, se dezic delegațiile. Noi vrem să ieșim, de aceea îmi este și incomod să plecăm. Eu vreau să vă spun doar două cuvinte. Tot ce se întâmplă acolo, nu-i prea curat. Noi trebuie să ținem fracțiunea consolidată. Partidul Consolidat. Se vor rări, se vor rări. Așa-i tot timpul în vremuri grele. Noi trebuie să stăm tare înainte. Eu vă spun și vă promit, partidul o să stea în picioare. Cei care trebuie să rămâne în partid o să stea în picioare. Noi o să fim alături de ei. Trebuie să ținem consolidată toată fracțiunea, pentru că la fracțiunea noastră, o să ajungă oricine din ei. Ei nu pot face nimic. Ei bufnesc și transmit mesaje că avem nevoie cumva de voi. (…) E timpul să stăm puțin în opoziție ca să arătăm o diferență. Pe de altă parte vin mesaje de la diferite delegații. Propunerea mea este, să-mi dați voie să discutăm cu toata delegațiile acestea. Misiunea Uniunii Europene, alte delegații și ambasadori, să mai discutăm odată, să luam o decizie, unde să ținem cont tot ce s-a vorbit aici. La orele cinci, cinci jumate, noi anunțăm. Vă mulțumesc pentru încredere, și vă asigur că tot ce este mai bine va fi repede ”, ar fi declarat Plahotniuc înainte ca să ia o decizie privind acțiunile PDM.

În urma ședinței Consiliului Politic Național al PDM din 14 iunie 2019, vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, prin demisionarea întregului cabinet de miniștri în frunte cu Pavel Filip.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *