Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ultimul discurs al lui Plahotniuc…

Ultimul discurs al lui Plahotniuc în fața colegilor de partid, înainte ca PDM să cedeze guvernarea

Foto: pdm.md

La 14 iunie, înainte ca PDM să anunțe că cedează guvernarea, Vladimir Plahotniuc ar ținut un discurs în fața membrilor partidului. Acesta le-ar fi spus colegilor de partid că urma să vorbească cu delagațiile Uniunii Europene dar și cu ambasadori, pentru a lua o decizie. O O înregistrare audio a declarațiilor pe care Vladimir Plahotniuc le-ar fi făcut la 14 iunie a fost făcută publică în cadrul emisiunii  60 de minute cu Vasile Nastase de la Jurnal TV.

„Stimați colegi , eu am o propunere,  pur și simplu, aici, la noi, se dezic delegațiile. Noi vrem să ieșim, de aceea îmi este și incomod să plecăm. Eu vreau să vă spun doar două cuvinte. Tot ce se întâmplă acolo, nu-i prea curat. Noi trebuie să ținem fracțiunea consolidată. Partidul Consolidat. Se vor rări, se vor rări. Așa-i tot timpul în vremuri grele. Noi trebuie să stăm tare înainte. Eu vă spun și vă promit, partidul o să stea în picioare. Cei care trebuie să rămâne în partid o să stea în picioare. Noi o să fim alături de ei. Trebuie să ținem consolidată toată fracțiunea, pentru că la fracțiunea noastră, o să ajungă oricine din ei. Ei nu pot face nimic. Ei bufnesc și transmit mesaje că avem nevoie cumva de voi. (…) E timpul să stăm puțin în opoziție ca să arătăm o diferență. Pe de altă parte vin mesaje de la diferite delegații. Propunerea mea este, să-mi dați voie să discutăm cu toata delegațiile acestea. Misiunea Uniunii Europene, alte delegații și ambasadori, să mai discutăm odată, să luam o decizie, unde să ținem cont tot ce s-a vorbit aici. La orele cinci, cinci jumate, noi anunțăm. Vă mulțumesc pentru încredere, și vă asigur că tot ce este mai bine va fi repede ”, ar fi declarat Plahotniuc înainte ca să ia o decizie privind acțiunile PDM.

În urma ședinței Consiliului Politic Național al PDM din 14 iunie 2019, vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a anunțat că Partidul Democrat pleacă de la guvernare, prin demisionarea întregului cabinet de miniștri în frunte cu Pavel Filip.