Ultimele detalii despre starea de sănătate a familiei președintelui după accidentul petrecut duminică

Galina Dodon, mama președintelui Igor Dodon, continuă să fie internată la Institutul de Medicină Urgentă. Conform informațiilor de la Urgență, Galina Dodon a suferit o fractură la antebraț și a fost operată. Ieri, la câteva ore după accident, Igor Dodon a scris pe facebook că „totul este în ordine, fără traumatisme grave, nici la mine, nici la membrii familiei”. Ivan Ceban, membru al Partidului Socialiștilor și fost consilier al lui Igor Dodon, a scris însă că „au fost înregistrate un șir de traumatisme, atît la dumnealui, la coloana vertebrală, cît și la copilul său și mama sa, care a suportat deja o primă intervenție chirurgicală”. 

Reprezentanții Spitalului de Urgență nu ne-au putut oferi informații despre traumatismele suferite de Igor Dodon și fiul acestuia, Bogdan, care nu ar fi fost internat la Urgență.

„Domnul președinte a evitat să dezvăluie detalii despre consecinețele accidentului, fiindcă nu a vrut să pună accent pe starea sa, dar am aflat că de fapt au fost înregistrate un șir de traumatisme, atît la dumnealui, la coloana vertebrală, cît și la copilul său și mama sa, care a suportat deja o primă intervenție chirurgicală. Ne rugăm pentru sănătatea familiei prezidențiale, care din fericire a ieșit fără victime din acel accident foarte și foarte dubios. După toate evidențele care reies din imagini, el a fost mai curînd unul înscenat, decît întîmplător și îl tratăm cel puțin ca pe un semnal de avertizare, dacă nu ca pe o tentativă direct la viața și sănătatea șefului statului”, a scris Ivan Ceban pe facebook.

În seara zilei de duminică, 9 septembrie, Igor Dodon a scris că „Totul este în ordine, fără traumatisme grave, nici la mine, nici la membrii familiei. Fiți atenți și aveți grijă de voi și de cei dragi vouă”.

Între timp, Inspectoratul General al Poliției (IGP) informează că a fost pornit un proces penal în cazul accidentului din 9 septembrie în care a fost implicat președintele R. Moldova.

Într-un comunicat de presă emis de IGP se precizează că la volanul camionului de model „Mercedes”, care a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana prezidențială, se afla un bărbat în vârstă de 40 de ani.

„Automobilul de model „Mercedes”, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament”, comunică IGP.

În urma accidentului, președintele Igor Dodon și doi membri ai familiei au fost transportați la spital. De asemenea, la spital a ajuns și șoferul camionului, care potrivit IGP, s-ar face vinovat de producerea accidentului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *