Procurorul general interimar solicită ridicarea imunității parlamentare a deputatelor Tauber și Apostolova

Procurorul general interimar a solicitat ridicarea imunității deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova din cadrul fracțiunii parlamentare a partidului „Șor”.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că procurorul general interimar, Dumitru Robu, a înaintat două solicitări prin care solicită ridicarea imunității celor două deputate în scopul arestării lor, percheziționării și transmiterii în judecată.

Comisia juridică, numiri și imunități s-a convocat în ședință pentru a examina cele două solicitări ale procurorului general interimar, iar Marina Tauber și Reghina Apostolova au fost invitate la ședință pentru a-și expune punctul de vedere în legătură cu acuzațiile imputate de procuror.

Ședința Legislativului a fost întreruptă până la ora 16.30 în legătură cu solicitările respective.

Marina Tauber a fost acuzată anterior că ar fi acţionat concertat în beneficiul lui Şor alături de alţi acţionari ai Unibank. Aceasta a confirmat că a luat credite de la banca ABLV din Letonia, considerată una dintre cele trei instituţii bancare care au servit drept „porţi europene” pentru preluarea controlului asupra celor trei instituţii bancare din R. Moldova care au ajuns să fie lichidate din cauza fraudei bancare de aproximativ un miliard de euro.

Reghina Apostolova, la rândul său, se numără printre persoanele private care, în 2013, au cumpărat acţiuni de  la Banca Socială şi Unibank, pe bani împrumutaţi de la off-shore-uri britanice, folosind conturi în banca letonă ABLV Bank. Într-o dezbatere de la PRO TV Chişinău, Apostolova a declarat că a rambursat toate creditele şi că nu are probleme cu legea.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *