Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ultima oră: Procuratura Generală explică…

Ultima oră: Procuratura Generală explică de ce NU a participat la ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocată de Dodon

Procuratura Generală anunță că șeful instituției nu a participat la ședința Consiliului Suprem de Securitate programată pentru ora 09.00.

„Procuratura Generală a fost informată telefonic, în după-amiaza zilei de ieri, despre organizarea, pe 11 iunie, ora 09.00, a şedinţei Consiliului Suprem de Securitate. Instituţia nu a recepţionat însă vreun document care ar atesta scopul reuniunii şi ordinea de zi a şedinţei neplanificate din timp. În acelaşi timp, din presă am aflat despre schimbarea componenţei CSS precum și despre eventualele subiecte, care urmează a fi puse în discuție, vizînd unele investigaţii concrete şi alte aspecte ale activităţii instituţiilor de drept. Procurorul General nu a participat la această şedinţă din impedimente legale, inclusiv cele legate de imposibilitatea furnizării de informații unor persoane, care nu au acces la secret de stat”, se menționează într-un mesaj al Procuraturii Generale, oferit Ziarului de Gardă.

Ieri, 10 iunie, Igor Dodon a semnat un decret prin care a modificat componența Consiliului Suprem de Securitate. În noua componență au intrat, printre alții, Zinaida Greceanîi, Andrei Năstase și Maia Sandu.