Ultima oră: Peste 25% din chișinăuieni și-au ales primarul. Scrutinul poate fi declarat valabil

25% din numărul total al alegătorilor din municipiul Chișinău sau peste 156 de mii de cetățeni cu drept de vot și-au ales primarul. Acest lucru înseamnă că la ora 16.18 a fost depășit pragul de validare a scrutinului, 1/4 (25%) din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. În total, la urnele de vot sunt așteptați în capitală 631 678 de alegători înscriși listele de bază. Dacă niciunul dintre cei 11 candidaţi înscrişi în cursa electorală nu va acumula cel puţin jumătate dintre voturile valabil exprimate, peste două săptămâni, la 3 iunie, se va desfăşura cel de-al doilea tur de scrutin.

 

În cursa electorală pentru fotoliul de edil de Chișinău participă 11 candidați: Ion Ceban (PSRM), Valeriu Munteanu (PL), Alexandr Roşco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”, Alexandru Mâţu (partidul Ruso-Slavean din Moldova), Maxim Braila (Partidul Popular din R. Moldova), Andrei Năstase (PPDA), Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist), Vasile Costiuc (Partidul Democrația Acasă), Constantin Codreanu (PUN), Alexandra Can (PNL) și Silvia Radu (candidată independentă).

La 20 mai se aleg primari și în alte șase localități: mun. Bălți, comuna Pârlița, r. Ungheni, comuna Volovița, r. Soroca, s. Jora de Mijloc, r. Orhei, satul Nemțeni, r. Hâncești și comuna Leușeni din r. Hâncești.

Urmăriți aici informații la minut despre alegerile locale:

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul. Tinerii „pasează” responsabilitatea celor mai în vârstă


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *