Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ultima oră! Candu anunță reforma…

Ultima oră! Candu anunță reforma Parlamentului

Înainte de ultima ședință a Parlamentului din acest an, președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, a anunțat că după reforma Executivului și efectuarea remanierii guvernamentale la nivel de miniștri, urmează a fi realizată reforma Parlamentului. Acesta a declarat că în ședința din 22 decembrie a Biroului permanent al Legislativului, toate partidele s-au pronunțat în favoarea acestei reforme.

Andrian Candu a declarat că urmează o optimizare a structurii Parlamentului și reducerea bugetului pe anumite segmente. Potrivit acestuia, estimările preliminare arată o reducere de circa 40% a cheltuielilor de personal sau o economie la bugetul de stat de aproape 35 de milioane de lei.

Scopul reformei, susține șeful Legislativului, este de a spori eficiența Parlamentului, de a asigura un nivel mai mare de transparență și de a aduce instituția mai aproape de cetățeni.

Reforma, care potrivit lui Candu urmează a fi realizată până la sfârșitul primei sesiuni parlamentare din anul electoral 2018, presupune implementarea unui sistem e-parlament, care va permite circulația electronică a documentelor legislative, vot electronic și transmisiune live a tuturor ședințelor Comisiilor permanente ale Parlamentului.