Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Turul II: Ciubașenco negociază cu…

Turul II: Ciubașenco negociază cu Dodon „libertatea” lui Usatîi

Dumitru Ciubașenco, candidatul PN în scrutinul prezidențial din 30 octombrie, a enunțat condițiile în care îl va susține pe Igor Dodon în turul doi. Într-un mesaj pe pagina sa de facebook, Ciubașenco l-a învinuit pe liderul socialist că a intrat în cârdășie cu prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc și că rezultatele alegerilro au fost fraudate de ultimul în favoarea lui Dodon. „Dacă v-ați înțeles cu Plahotniuc și ați decis să mergeți cu el până la capăt, iar el v-a trădat în primul tur, eu ce legătură am?”, a declarat Ciubașenco.

Totodată, Ciubașenco a declarat că ar putea să-l susțină pe Dodon dacă acesta va anula anunțarea în căutare internațională a lui Usatîi și dacă este gata să dizolve Parlamentul și să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

„Dacă nu, eu ce legătură am?  Mergeți singur înainte cu Plahotniuc al vostru și nu mă bateți la cap!”, a conchis Ciubașenco.

ciubasenco

Într-o conferință susținută astăzi, Dodon a cerut pentru turul II al alegerilor prezidențiale susținerea „colegilor de stânga”, a liderului PCRM, Vladimir Voronin, președintelui PN, Renato Usatîi și candidatului PN, Dumitru Ciubașenco, pe care i-a îndemnat să uite conflictele și ambițiile.