Turul II al alegerilor locale, în satul Topala

În şedinţa de astăzi, 3 iulie 2015, Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 12 iulie curent desfăşurarea turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului satului Topala, Cimișlia.

În buletinul de vot vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile repetate din 28 iunie. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Totodată, pentru turul al doilea pentru alegerea primarului satului, CEC a aprobat ştampila specială cu inscripţia „Alegeri locale 12.07.2015 Turul II”.

Tot astăzi, Comisia a luat act de rapoartele financiare în campania electorală pentru turul al doilea de scrutin din 28 iunie 2015, la situația din 26 iunie 2015, depuse de șapte concurenți electorali. Astfel, CEC a constatat încălcarea prevederilor de către Blocul electoral „Lista Poporului”, Partidul Politic „Casa Noastră-Moldova” și Partidul Politic „Partidul Popular din R. Moldova”, manifestată prin neprezentarea rapoartelor financiare pentru turul al doilea de scrutin din 28 iunie curent în termenul și formatul stabilit.

În acest context, președintele CEC va întocmi procese-verbale cu privire la contravenția prevăzută la art. 481, alin. (1) al Codului Contravențional și ulterior transmise instanței de judecată competente.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *