Treisprezece partide politice urmează să fie amendate de la 9 mii la 15 mii de lei

Potrivit Comisiei Electorală Centrale, 13 din cele 46 de partide politice înregistrate oficial în R. Moldova, nu au prezentat, în termen, raportul privind gestiunea financiară a partidului, pentru semestrul I al anului 2019.

1. Partidul Socialist din Moldova.
2. Partidul Popular Creștin Democrat
3. Partidul Politic pentru Unirea Moldovei
4. Partidul Mișcarea Social-Politică „Forța Nouă”
5. Partidul Politic NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ
6. Partidul Republican din Moldova
7. Partidul Politic „Frontul Salvării Moldovei”
8. Partidul Politic Uniunea Centristă din Moldova
9. Partidul Conservator
10. Partidul Politic Mișcarea Populară Antimafie
11. Partidul Politic „Partidul Societății Progresiste”
12. Partidul Acțiunea Democratică
13. Partidul Politic Partidul „RENAȘTERE”

Potrivit normelor legale, neprezentarea de către partidele politice a rapoartelor privind gestiunea lor financiară în termenul şi formatul stabilite de către Comisie, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport, este sancţionată cu amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale (de la 9 mii lei la 15 mii lei) aplicată persoanei cu funcţie de răspundere.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *