Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   TPPEM cer autorilor proiectului de…

TPPEM cer autorilor proiectului de hotărâre a Parlamentului privind constituirea grupurilor interparlamentare să-l excludă pe Vlad Bătrâncea din Grupul de prietenie cu România

Organizația de tineret a Partidului Popular European din M‬oldova va cere autorilor proiectului de hotărâre a Parlamentului privind constituirea grupurilor interparlamentare să-l excludă pe Vlad Bătrîncea din Grupul de prietenie cu România.

„Deputatul din fracțiunea Partidul Socialiştilor din Republica Moldova Moldova, Vlad Bătrîncea, își manifestă deschis atitudinea neprietenească față de țara vecină și, de mai multe ori, a făcut declarații și gesturi care sunt peste limita bunului simț. Aceste acțiuni vor reprezenta un impediment în dezvoltarea armonioasă a relațiilor bilaterale dintre Moldova și România”, menționează TPPEM pe un site de socializare.

Totodată, în postare se reamintește că în decembrie 2015, Tinerii ‪PPEM‬ au solicitat sancționarea disciplinară a deputatului PSRM, Vlad Batrîncea,pentru că gestul său a stârnit multe controverse în societate. „În acest sens, am depus la Secretariatul Parlamentului o scrisoare oficială adresată Președintelui Parlamentului în care am calificat acțiunile lui, printre care și ruperea hărții României Mari, ca o formă de instigare la ură interetnică”, se spune în încheiere.