Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Tiraspolul renunță la pretinsele decrete…

Tiraspolul renunță la pretinsele decrete care vizau autoritățile publice locale și locuitorii din s. Varnița

Administrația de la Tiraspol renunță la pretinsele decrete instituite unilateral în data de 25 ianuarie 2019, care vizau autoritățile publice locale și locuitorii din satul Varnița, raionul Anenii Noi, anunță Biroul politici de reintegrare prin intermediul unui comunicat de presă.

La începutul acestui an, administrația din stânga Nistrului a decis să declare nule un set de acte eliberate de autoritatea publică locală din Varnița, astfel, obligând locuitorii să le perfecteze la reprezentanțele transnistrene.

De asemenea, potrivit Europa Liberă, pe 25 ianuarie liderul separatist Vadim Krasnoselski a semnat un decret în care spune că satul Varnița s-ar afla „temporar sub controlul Republicii Moldova”, iar funcțiile de administrare sunt exercitate de structurile locale din satul Proteagailovca, subordonate regimului de la Tiraspol.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, decizia a fost luată în urma dialogului dintre autoritățile de la Chișinău cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2”, dar și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol.